Berényi tégla, dolgozói tulajdon

A körösök völgyében, így Mezőberényben is a jó minőségű alapanyagnak, az agyagnak köszönhetően nagy múltja van a téglagyártásnak. Az elmúlt évtizedekben a gyár dolgozóiból összekovácsolódott egy jelentős tapasztalatokkal rendelkező szakembergárda, akik a privatizáció során 1995-ben megvásárolták a megélhetésüket biztosító gyárat, munkahelyüket.

Évszázados téglagyártó hagyományokkal

A Berényi Tégla gyártója a Berényi Téglaipari Kft. Mezőberény egyik legnagyobb üzeme, amely nagy múltra visszatekintő építőanyagipari vállalkozás. A jelenlegi gyár területén 140 éve folyik téglagyártás illetve régen téglaverés. A Berényi Téglaipari Kft. telephelye kb. 58 hektárnyi területen fekszik. A telephelyen agyagbányák, bányatavak, üzemcsarnokok, közlekedési útvonalak, javító és tároló épületek, színek, igazgatási, jóléti épületek vannak, és kb. 10.000 négyzetméteres betonozott készárú raktárterület áll rendelkezésre, ami egyben az áru kiszolgálást is segíti, gyorsítja.

Hatalmas kapacitás exportra is

Az éves termelési kapacitás 55 – 65.000 raklapnyi tégla, megközelítőleg raklaponként 1 m3 ami kb. 900 kg., a közeljövőben ezt a kapacitásunkat szeretnénk maradéktalanul kihasználni. A termékválasztékot igyekszünk rugalmasan, a mindenkori piaci igényekhez igazítani, a valaha 6 – 8 termék helyet jelenleg 24 termékkel várjuk vásárlóinkat. Termékeinket a telephelyünkön forgalmazzuk, viszonteladóknak, illetve közvetlen a felhasználóknak, de mód van telefonos, illetve internetes rendelésre is ekkor a vevő szállításkor fizet a fuvarosnak, vagy előre átutalással. 2006 évtől az export egyre nagyobb jelenőséggel bír a Kft. életében, jelenleg az értékesítésünk 45% export.

[include]x-ittkerjen-ajanlatot.php[/include]
CONSTRUMA 2018
2018. április 11 - 15.
A pavilon 209-es stand
MI OTT LESZÜNK!
Kedvezményekkel várjuk kedves látogatóinkat!