A hagyományos tégla 9 legfontosabb előnye

1. A tégla erős, szilárd építőanyag

A tégla a szükségest meghaladó nyomószilárdsággal rendelkezik amely lehetővé teszi a lakás bővítését, az esetleges későbbi emeletráépítést. Terhelés alatti alakváltozása a jelenleg ismert építőanyagok közül a legkisebb. Zsugorodás, duzzadás az égetett téglánál gyakorlatilag nincs. A hőmérséklet változás hatása kicsi. A tégla a repedés mentes fal garanciája.

 

2. A tégla jó hőszigetelő

Éghajlati viszonyaink között az egyrétegű téglafal is energia- takarékos tudd lenni.

 

3. Remek hőtároló képességgel őrzi otthona melegét

A tégla tömege következtében nagy hőtároló képességgel rendelkezik.  Hasonlóan a cserépkályhához, lassan melegszik fel, de a felvett hőt hosszú időn keresztül adja le. A hagyományos tégla télen tárolja a meleget, nyáron kellemesen hűvös lakóklímát biztosít. Az alacsony hőtároló képességű könnyűszerkezetes házakban a kinti meleg gyakorlatilag azonnal megjelenik a lakótérben, a megfelelő komfortérzet csak légkondicionáló berendezéssel biztosítható.

A hőszigetelőképesség csak egy a sok fontos tulajdonság közül. A falazat kiválasztásánál a hőszigetelő és a vele azonos hőtároló képességet együtt kell figyelembe venni.

 

4. Lélegzik, ezzel szabályozza a páratartalmat

A tégla egyedülálló előnye, hogy a lakóterek időszakosan magas páratartalma esetén nedvességet tud felvenni és tárolni, később szárazabb időszakban ezt a nedvességet a belső levegőnek leadja. A tégla ezen tulajdonságára – amely egyedülálló kapilláris szerkezetéből adódik – azt mondják, hogy „ lélegzik  a fal ”, gyakorlatilag természetes tér klimatizálás valósul meg. A túlzott hőszigetelés – ami egyes bizonyos szint után gazdaságtalan – , valamint egyes könnyűszerkezeteknél alkalmazott párazáró fólia alkalmazása lecsökkenti, illetve megszünteti a falak légáteresztő képességét. Ennek következtében a lakótérben végzett tevékenységünk során felszabaduló szennyező anyagok káros koncentrációt érhetnek el.

 

5. A hagyományos tégla jó hangszigetelő

A tégla tömege következtében – elsősorban a kis tömegű könnyűszerkezetekhez viszonyítva – jó hangszigetelő, ez a tulajdonság egyre fontosabb szempont lesz a következő időkben.

 

6. Nincs káros anyag kibocsátása, ezért védi egészségét.

A hagyományos tégla amely gyártása során már átment egyszer a tűzön, tűzálló, „nem éghető” anyag. A tégla falazatok magas tűzterhelési hatásnak is ellenállnak, miközben nem vesztik el teherhordó képességüket. A tégla egyik fontos tulajdonsága, hogy tűz esetén nem bocsájt ki káros gázokat. – ezt a régi építészetben ki is használták, a tűzfalak építésével.

 

7. Jellemzőinek harmonikus összhangja kiváló építőanyaggá teszik

A tégla – anyaga és szerkezeti kialakítása eredményeként – egyedülálló lakóérzetet, védelmet és biztonságot ad a már említett tulajdonságok ( hőszigetelőképesség, hőtárolóképessé, térklimatizációs képesség, zajvédelem, nyomószilárdság és formastabilitás, optimális tűzvédelem ) harmonikus összhangjával. Egyes tulajdonságok vonatkozásában vannak ugyan jobb építőanyagok, de csak a tégla az amely mindenben egyenletesen jól teljesítményt nyújt.

 

8. Időtálló, évszázadokig kitart

A tégla időtálló, amit több ezeréves múltja és a környezetünkben lévő több százéves épületek bizonyítanak.

 

9. Értékálló

A téglából épített ház értékálló. A lakáshirdetésekben megjelenő „ tégla építésű ” jelző utal a tégla által képviselt összes tulajdonságra, egyben értéknövelő tényező a más anyagú épületszerkezetekhez viszonyítva.

A ház- és lakásépítés az ember alkotó munkájának olyan fontos része, amely megköveteli a felhasználandó anyagok gondos kiválasztását. A több ezer éves, de formájában, és termékválasztékában megújult, korszerű technológiával gyártott hagyományos tégla választása az optimális, mert a tégla mindenben jól teljesít.

Kövessen minket

Feliratkozás hírlevélre

Submitting Form...

The server encountered an error.

Sikeres feliratkozás

DESIGNED BY GUROBI MINDEN JOG FENNTARTVA BERÉNYI TÉGLA